четверг, 2 ноября 2023 г.

„RAPID” Cărpineni, campioană a ASB „COLHOZNICUL”, ediția 1986

Autor: Sergiu FURDUI

În articolul cu genericul „RAPID” Cărpineni, deținătoare a Cupei „TINERIMII”, ediția 1985”, publicat la 13 octombrie 2023 (https://andron-prodan.blogspot.com/2023/10/rapid-carpineni-detinatoare-cupei.html), am menționat:

În următorul sezon fotbalistic, anul 1986, „Rapid” Cărpineni a participat în campionatul republican la fotbal între echipe din mediul rural, organizat și desfășurat sub egida Asociației Sportive Benevole „Colhoznicul”, confirmând valoarea și meritocrația de echipă campioană”.

Urmare mențiunii respective, publicăm unele informații cu privire la echipa „Rapid” Cărpineni, campioană a Asociației Sportive Benevolă „Colhoznicul”, ediția 1986, bazate pe memorii din propria experiență de fotbalist titular conjugate la informații spicuite din ziarul raional Kotovskii, azi raionul Hâncești, Zorile Comunismului”, nr. 139 din 20 noiembrie 1986 și ziarul republican „Tinerimea Moldovei”, nr. 141 din 23 noiembrie 1986.

* * *

Cucerirea Cupei „Tinerimii”, ediția 1985, a promovat echipa „Rapid” Cărpineni în campionatul republican la fotbal cu participarea celor mai puternice echipe de amatori din localități rurale, organizat și desfășurat sub egida Asociației Sportive Benevole (ASB) „Colhoznicul.

De fapt, echipa din Cărpineni a revenit în eșalonul superior al fotbalului republican din mediul rural dat fiind că, în anii 60 – 70, permanent, participa la competiții similare.

În anul 1967 „Rapid” Cărpineni a devenit prima campioană la Jocurile sportivilor de la sate din R.S.S. Moldovenească, ediția I la fotbal, câștigând la „Maiak” Chirsova cu scorul de 5-3 în meciul final disputat pe stadionul orășenesc Florești la 11 septembrie 1967.

Deși, planificăm o publicație specială, consacrată evenimentului menționat, totuși, considerăm pe această cale, să menționăm cu mândrie consătenii înaintași ai fotbalului din Cărpineni, primii sportivi de la sate campioni republicani: Alexandru Burdin, Simion Arnăut, Ion Arnăut, Chiril Arnăut, Alexandru Chiriac, Ion Drumea, Ion Croitor, Victor Vtorov, Serghei Nichitin, Alexandru Toma, Nicolai Mîrza, Zaharia Șterbeț, Vladimir Golban, Mihail Casian.

* * *

Revenind la anul 1986, precizăm că „Rapid” a pășit în acel sezon fotbalistic cu garnitură de fotbaliști, majoritatea deținători ai Cupei „Tinerimii”, ediția 1985, menționați în articolul postat la 13 octombrie curent.

Totodată, la echipă au revenit fotbaliști experimentați: Serghei Luță, Petru Reniță și Iurie Guțu – titulari în anii 1978 – 1981 când „ Rapid” evolua în campionatul republican la fotbal, a doua ligă valorică.

Urmare dispoziției regulamentare privind participarea obligatorie în componența echipei pe teren a unui fotbalist care n-a atins majoratul (18 ani), „Rapid”-ul a fost completat cu fotbaliști selectați de la echipa de juniori: Vasile Dima, Grigore Izvoreanu, Iurie Arnăut, Oleg Gasnaș – toți băștinași din Cărpineni, precum și Victor Reniță, proaspăt student la Politehnica din Chișinău, originar din Mingir.

Pe parcursul campionatului, ca și în anul 1985, Rapid” Cărpineni a avut un parcurs stabil cu traiectorie în ascensiune, impunându-se ca una din cele mai valoroase echipe sătești de fotbal din republică.

Echipa „Rapid” reprezenta un colectiv sportiv mobil și monolit, format din fotbaliști amatori, talentați și instruiți, legați de relații frumoase înfiripate în copilărie și adolescență, consolidate la Școala Sportivă pentru Copii și Tineri din Cărpineni. În echipă domina o atmosferă caldă și amicală, fiecare fotbalist, conștientizând locul și rolul la realizarea obiectivelor înaintate, îndeplinea cu sârguință și dăruire de sine indicațiile antrenorului.

La timona echipei „Rapid” s-a aflat Ion Arnăut, cel mai longeviv fotbaliști și antrenor din Cărpineni, majoritatea fotbaliștilor fiind discipolii săi. Ivan Dmitrievici, așa era numit în echipă și în comunitate, dispunând de calități umane inedite și capacități profesionale solide, la antrenamente și, mai cu seamă, la meciuri oficiale disputate, manifesta severitate, seriozitate și exigență față de fotbaliști, fiind rezervat la vorbe ce nu țin de fotbal sau la laudă individuală. Totodată, fiind veritabil profesor de fotbal și părinte sportiv autentic, știa să asculte, să înțeleagă şi să ajute elevii pe terenul de fotbal, sugerând sfaturi înțelepte, căi optimale şi soluții constructive.

* * *

În sezonul fotbalistic 1986, la Cărpineni s-au disputat meciuri spectaculoase și captivante, cu adversari puternici și competitivi.

Fiecare partidă jucată era o sărbătoare în comunitate, mult așteptată de consăteni, precum și de locuitori din Kotovskii (Hîncești), Horjești, Mingir, Negrea, Sofia, Bălceana, alte sate vecine care veneau la Cărpineni să susțină echipa favorită. Atmosferă fantastică din tribune arhipline și gălăgioase ajuta considerabil fotbaliștii, pe bună dreptate, suporterii devotați fiind considerați cel de-al doisprezece jucător în teren al „Rapid”-ului.

Pentru noi, fotbaliștii, meciul de acasă era o provocare mare și un examen important, cu retrăiri psihologice, responsabilități sporite și dorințe nestăvilite de a bucura publicul, respectiv, de a înainta victorios spre titlul suprem mul – râvnit, promovând și consolidând imaginea satului natal.

De regulă, meciul de fotbal disputat de „Rapid” era oglindit în ziarul raional „Zorile comunismului” de către Gheorghe Macari, învățător de limbă și literatură rusă la Școala medie nr. 2 din Cărpineni, fost fotbalist și arbitru.

În deplasare, „Rapid”-ul avea parte de „ospitalitate” reciprocă, gazdele ripostând la maximul unei echipe lidere din campionat.

Acele duminici frumoase, petrecute în priveliști încântătoare a plaiului moldav din fereastra autobuzului cu care ne deplasam în localități îndepărtate, rămân memorabile ca o poveste fermecătoare și reală, cu lupte „crâncene” și „incendiare” pe câmpul verde dar, și cu noi cunoștințe și prieteni afectați de Măria Sa, Fotbalul.

În memorie se perindă meciul din vara anului 1986, disputat la Bumbăta, un sat pitoresc din preajma râului Prut. Localnicii serbau Ziua Roadei, la eveniment participând multă lume frumoasă și demnă.

Cedând în prima repriză cu scorul de 2-0, „Rapid”, miraculos, a reușit o egalitate muncită la sacrificiu cu rivala principală la titlul de campion, în ultimele minute, obținând punctul de aur, după cum s-a dovedit la încheierea campionatului.

Anticipând, menționăm că ambele echipe: „Rapid” și „Haiduc” au finisat campionatul cu punctaj egal, a câte 41, fotbaliștii din Cărpineni obținând întâietatea datorită numărului mai mare de biruințe repurtate pe teren, cu 2 mai mult.

După meci, de tabăra fotbaliștilor oaspeți s-a apropiat primul secretar al comitetului comsomolist din raionul Ungheni, Nichita Colța, fiul mai mic al brigadierului vestit de la Cărpineni, Ilie Agapii Colța. Salutându-ne călduros, a urat succes echipei, subliniind că Cărpineni este satul natal cu care se mândrește și se laudă, inclusiv și în această duminică sărbătorită la Bumbăta.

Un alt meci memorabil, la fel, încărcat cu „scântei și văpăi” pe terenul de fotbal, a fost cel jucat acasă, în retur, cu echipa „Kolos” („Spicul”) Sărata Galbenă, rivala permanentă dar, cu care, „Rapid”-ul lega relații sportive deosebite dat fiind că, de fapt, se întâlneau cele mai puternice și neîmpăcate pe teren echipe din raionul Kotovskii (Hâncești). Locuitorii din aceste 2 sate mari și prospere, despărțite de Pădurea Mare, înrudiți, încumetriți, împrieteniți, așteptau cu nerăbdare derbiul regional, în timpul meciului ocupând baricade opuse și neconciliate.

Stadionul sătesc Cărpineni din acea duminică frumoasă de toamnă aurie din anul 1986, inundat de suporterii ambelor echipe, a fost cu noroc pentru gazde care, după 90 de minute de „luptă crâncenă”, la limită cu 2-1, a reușit să smulgă 2 puncte prețioase. Acel meci este memorabil pentru mine personal și pentru faptul că, în repriza secundă, după ce l-am deposedat de minge pe mijlocașul central adversar, Mihail Castrubin, prietenul și colegul de clasă din școala medie Mingir, drept „răsplată” m-am ales cu un hematom la piciorul stâng, motiv pentru care am părăsit terenul apoi, la spital, am suferit o mică intervenție chirurgicală. Acest incident fotbalistic, nicidecum, nu a știrbit prietenia noastră, păstrată până în prezent.

Meciurile disputate între echipele menționate, se transformau în adevărate spectacole fotbalistice marcate de fair-play astfel, pe gazonul verde luptele erau aprige şi fără compromisuri iar, după fluierul final al arbitrului, indiferent de scorul fixat pe tabelă, în semn de respect reciproc, fotbaliștii și antrenorii întindeau cu amabilitate unul altuia mâna dreaptă, cuprinzându-ne frățește.

Pe parcursul timpului, între fotbaliștii din Cărpineni și cei din Sărata Galbenă, precum și cu cei din Mingir și Kotovskii (Hâncești) – localități din același raion cu echipe participante în competiții republicane la fotbal, acele meciuri memorabile generând și consolidând relații sportive amicale autentice: cu Leonid Pascaru, Mihail Castrubin, Victor Scripnic, Grigore Vlas – de la „Kolos” Sărata Galbenă; cu frații Vasile şi Ion Căpățână, Petru Şarcov, Victor Botezatu, Iacob Şoimu, Nicolae Eşanu, Victor Reniță, Ion Chițanu – de la „Flacăra” Mingir; cu frații Vasile şi Andrei Moraru, Constantin Tacu, Valentin Munteanu, Mihai Arabadji – de la „Haiduc” Kotovskii (Hâncești).

Anul 1986. Înaintea meciului dintre „Rapid” Cărpineni şi „Kolos” Sărata Galbenă. „Rapid” (de la dreapta la stânga): Vladimir Timofeev, Sergiu Furdui, Alexandru Călugăreanu, Iurie Mîrza, Andrei Nunu, Andrei Caşu, Victor Rusu, Iurie Hantea, Pavel Olăraşu, Serghei Nemţanu, Vladimir Şvacico (căpitanul echipei), arbitrii Muntean, V. Lambov, Vladimir Stănilă. 

Anul 1986. Secvenţă de la meciul „Rapid” Cărpineni – „Spicul” Sărata Galbenă.

* * *

Așa cum am subliniat supra, soarta campionatului s-a hotărât în ultima etapă, la fel, ca și în sezonul precedent, 1985, când „Rapid”-ul a reușit miraculos întâietatea Grupei Nord la Cupa „Tinerimii”.

Fotbaliștii din Cărpineni, finisând la egalitate de puncte cu cei din Bumbăta, câte 41, au fost avantajați de indicele prim în caz de paritate la puncte acumulate, stabilit în Regulament: „Rapid” obținu-se 19 biruințe iar, „Haiduc” - 17.

Altfel spus, obținând titlul suprem, „Rapid” Cărpineni a fost privilegiată și de noroc sportiv or, în fotbal, ca și în orice probă sportivă, de regulă, norocul surâde celui mai bun.

Clasamentul final al campionatului propriu – zis, s-a remarcat prin următoarea configurație:

1.     Rapid” Cărpineni, r. Kotovskii – 41 de puncte,

2.     Haiduc”, Bumbăta, r. Ungheni – 41,

3.     Miciurineț”, Blijnii Hutor, r. Slobozia – 38,

4.     Kolos” Telenești – 36,

5.     Rodina” Erjova, r. Râbnița – 35,

6.      „Urojai”, Albota de Sus, r. Taraclia) – 34,

7.     Kolos” Sărata Galbenă, r. Kotovskii – 34,

8.      „Trud”, Vișniovca, r. Cantemir - 25,

9.     Speranța” Cimișeni, r. Criuleni – 23,

10.  „Rapid” Ghidighici, r. Strășeni – 21,

11.  „Rossia” Congaz, r. Comrat – 21,

12.  „Avântul” Nimoreni, r. Kutuzov – 20,

13.  „Niva” Grigoriopol – 17 de puncte.

„Rapid” Cărpineni, campioana ASB „Colhoznicul” din 1986 (de la stânga la dreapta): Vladimir Şvacico (căpitanul echipei), Serghei Nemţanu, Iurie Mîrza, Pavel Olăraşu, Iurie Hantea, Andrei Caşu, Victor Rusu, Andrei Nunu, Sergiu Furdui, Alexandru Călugăreanu, Mihail Casian.

În cursul campionatului, din motive de comitere a încălcărilor Regulamentului, au fost excluse trei echipe participante inițial: „Start” Lencăuți, r. Ocnița; „Avântul” Cioburciu, r. Suvorov și „Avântul” Prepelița, r. Lazovsc.

* * *

În arhiva ASB „Colhoznicul”, păstrată la Ministerul Justiției, surprinzător, nu am găsit documente ce ar reflecta campionatul la fotbal din anul 1986. În atare situație stupidă, „salvarea” a venit de la Biblioteca Națională unde, examinând diverse surse mediatice din perioada respectivă, am reținut informații relevante care le împărtășim.

1. La 20 noiembrie 1986, Gheorghe Macari, corespondent netitular la ziarul raional „Zorile Comunismului”, a scris:

Felicitările noastre, campioni!

A luat sfârșit campionatul republicii la fotbal în prima grupă a asociației republicane „Kolhoznicul”.

Campioni au devenit sportivii echipei „Rapid” din Cărpineni, care au încheiat întâietatea printr-un joc spetaculos, cu scorul impunător 8:0 în fața fotbaliștilor echipei „Rossia” (Congaz, r-nul Comrat). Jucătorilor din Cărpineni le trebuia victorie, ca să-i depășească pe concurenții săi din Ungheni după numărul de câștiguri, și ei au obținut-o.

Portarul S. Nemțanu a salvat de câteva ori echipa de la goluri sigure. Au înscris: Iu. Hantea (4), V. Dima, A. Cașu (2) și V. Șvacico. Iu. Hantea a devenit cel mai bun fotbalist după rezultate (36 mingi).

Merită cuvinte de laudă și antrenorul I. D. Arnăut, care a condus cu siguranță echipa sa spre victorie. Vă dorim noi succese campioni”.

2. La 23 noiembrie 1986, în ziarul „Tinerimea Moldovei” a fost publicat articolul „O nouă victorie a câștigătoarei Cupei „Tinerimii”, semnat de Ivan Cuțenco, președintele Comisiei de competiții și disciplină a secției Fotbal din cadrul ASB „Colhoznicul”, pe care-l reproducem:

Printre formațiile care anul trecut s-au învrednicit de diferite premii a fost și „Rapid” (Cărpineni, Kotovskii). La finele sezonului fotbaliștii antrenați de Ion Arnăut au câștigat partida decisivă din cadrul întrecerilor „Tinerimii” și au intrat în posesia trofeului onorific. Totodată, echipa a obținut dreptul să participe la campionatul asociației „Kolhoznicul”. Încă de pe atunci, luând cunoștință de munca desfășurată în sat în vederea dezvoltării fotbalului, puteam presupune că „Rapid” și la noua etapă se va afla printre protagoniste...

Competițiile, la care și-au dat concursul 16 formații, au confirmat pronosticurile. Elevii lui I. Arnăut, alături de colectivele din Bumbăta (Ungheni), Telenești și Blijnii Hutor (Slobozia), s-au aflat printre lideri de la startul campionatului și până în ultima zi. La finiș „Rapid” a acumulat 41 de puncte, cât și „Haiduc” (Bumbăta), însă datorită numărului mai mare de victorii (19, iar „Haiduc” – 17) a câștigat întâietatea. Noua campioană are indici superiori și la alte capitole: golaverajul – plus 33, numărul de goluri înscrise – 63, numărul de goluri scăpate – 30. O impresie bună pe parcursul sezonului prin jocul lor au lăsat Serghei Furdui, Petru Reniță, Iurie Hantea, Andrei Nunu, Andrei Cașu, Iurie Mîrza ș. a. Probabil, în 1987 cărpinenenii vor fi admiși la campionatul republicii, unde, sunt sigur, de asemenea nu vor fi printre codași.

După cum am spus, locul doi a revenit sportivilor de la „Haiduc” (Bumbăta). Ceilalți s-au instalat în clasament la o diferență considerabilă de lideri. Iată situația după finiș: „Miciurineț” (Blijnii Hutor) – 38 de puncte, „Kolos” (Telenești) – 36 de puncte, „Rodina” (Erjova, Râbnița) – 35 de puncte, „Urojai” (Albota de Sus, Taraclia) și „Kolos” (Sărata Galbenă, Kotovskii) – câte 34 de puncte, „Trud” (Vișniovca, Cantemir) – 25 de puncte, „Speranța” (Cimișeni, Criuleni) – 23 de puncte, „Rapid” (Ghidighici, Strășeni) și „Rossia” (Congaz, Comrat) – câte 21 de puncte, „Avântul” (Nimoreni, Kutuzov) – 20 de puncte, „Niva” (Grigoriopol) – 17 de puncte.

Trei formații: „Start” (Lincăuți, Ocnița), „Avântul” (Ciobruciu, Suvorov) și „Avântul” (Prepelița, Lazo) au fost scoase de la campionat pentru neprezentări”.

În anul următor, 1987, urmare titlului de campioană a ASB „Colhoznicul”, „Rapid” Cărpineni a promovat în liga secundă a campionatului republican la fotbal, organizat și desfășurat de către Federația republicană de fotbal, participând sistematic până în anul 2003.

* * *

Generalizând evenimentele fotbalistice relevate, constatăm: după Cupa „Tinerimii” cucerită la 13 octombrie 1985, „Rapid” Cărpineni a obținut și titlul de campioană a ASB „Colhoznicul”, ediția 1986.

La 2 noiembrie 1986, în primă duminică a lunii respective, la stadionul sătesc Cărpineni, în prezența a circa 3.000 de spectatori, în aplauze furtunoase, Ivan Păstârnac, preşedintele Federaţiei RSS Moldovenești de fotbal, și Ivan Cuțenco, președintele Comisiei de competiții și disciplină a secției Fotbal din cadrul ASB „Colhoznicul”, apreciind și felicitând echipa „Rapid”, au înmânat antrenorului și fotbaliștilor: Cupa, medalii onorifice și diplome de gradul I, care semnifică titlul de campioni ai ASB „Colhoznicul”, ediția 1986.

În cadrul festivității sportive, Dumitru Crețu, președintele colhozului „Drumul Leninist”, a ținut un discurs înflăcărat, menționând că satul Cărpineni se mândrește cu echipa locală „Rapid” și, în semn de prețuire, apreciere și recunoștință, a înmânat antrenorului şi fotbaliștilor câte un album voluminos, precum și a dispus premierea fiecăruia cu câte o cotă anuală din roada agricolă, echivalentă celei acordată unui colhoznic.

Copleșit de amintiri minunate și nostalgice, dominat de sentimente de bucurie și mândrie, cu deosebită plăcere menționăm campionii ASB „Colhoznicul”, ediția 1986:

Ion Arnăut, antrenor, Serghei Nemțanu și Ion Sobol – portari; Victor Rusu, Anatolie Arnăut, Serghei Luță, Serghei Furdui, Pavel Olărașu, Alexandru Călugăreanu, Vasile Dima – apărători; Vladimir Şvacico, căpitan, Andrei Nunu, Mihail Casian, Vladimir Timofeev, Iurie Mârza, Victor Reniță, Oleg Gasnaș – mijlocași; Petru Reniță, Iurie Guțu, Andrei Caşu, Iurie Hantea, Vasile Ciurciuc, Andrei Starșu, Nicolae Ciobanu, Grigore Izvoreanu, Iurie Arnăut – atacanți.

Ivan Pastîrnac, preşedintele Federaţiei RSSM de fotbal, și Ivan Cuțenco, președintele Comisiei de competiții și disciplină a secției Fotbal din cadrul ASB „Colhoznicul”, înmânează lui Vladimir Şvacico medalia şi diploma pentru locul întâi în campionatul ASB „Colhoznicul”. 

Serghei Nemțanu

Serghei Furdui

Victor Rusu

Vladimir Timofeev

Alexandru Călugăreanu 

Iurie Hantea 

Pavel Olărașu

Iurie Mârza 

Mihail Casian

Andrei Caşu

Vasile Dima

* * *

Meditând, retrospectiv, asupra evoluției excepționale în anii 1985 și 1986 a echipei „Rapid” din care am făcut parte conchidem: cheia fermecătoare a performanțelor realizate: Cupa „Tinerimii” și Titlul de campioană a ASB „Colhoznicul”, constituie, în principal, relațiile frumoase și temeinice stabilite între antrenor, fotbaliști și suporteri, formate și dezvoltate pe parcursul vieții, în special, în cursul activități sportive desfășurată.

Echipa „Rapid”, în componența căreia am avut norocul și onoarea să joc fotbal, reprezenta un colectiv sportiv mobil și monolit, format din amatori entuziasmați și marcați de sportul rege, talentați și instruiți, legați de relații frumoase și trainice, înfiripate în copilărie și adolescență la Școala Sportivă pentru Copii și Tineri din Cărpineni, ulterior, în tinerețe dezvoltate și aplicate pe câmpul fotbalistic, păstrate și promovate până în prezent.

În echipă domina o atmosferă caldă și amicală, concurența sportivă fiind sănătoasă și exigentă. Fiecare jucător conștientiza locul și rolul ce-i revenea la realizarea obiectivelor trasate în fața echipei astfel încât, îndeplinea cu sârguință și dăruire de sine indicațiile antrenorului.

La timona echipei „Rapid” s-a aflat Ion Arnăut, cel mai longeviv fotbaliști și antrenor din Cărpineni, majoritatea fotbaliștilor fiind discipolii săi. Ivan Dmitrievici, așa era numit în echipă și în comunitate, dispunând de calități umane inedite și capacități profesionale solide, la antrenamente și, mai cu seamă, la meciuri oficiale disputate, manifesta severitate, seriozitate și exigență față de fotbaliști, fiind rezervat la vorbe ce nu țin de fotbal sau la laudă individuală. Totodată, fiind veritabil profesor de fotbal și părinte sportiv autentic, știa să asculte, să înțeleagă şi să ajute elevii pe terenul de fotbal, sugerând sfaturi înțelepte, căi optimale şi soluții constructive.

Un loc aparte la realizarea performanților enunțate, aparține suporterilor, consătenii dragi: Damian Cojocaru, Ion Colța, Sava Cernei, Gheorghe Straton, Petru Solonaru, Constantin Floreanu, Stepan Moraru, Eugen Betianov, Ivan Guțu, Dumitru Cojocaru, Constantin Sobol, Alexandru Arnăut, Tudor Toma, Ștefan Badea, Savelii Batereanu, Vasile Roman, Gheorghe Marcan, Chiril Și Veaceslav Arnăut, Roman Spânu, Timofei Colța, Gheorghe Furdui şi mulți alții care au încurajat și îndemnat „Rapid”-ul spre biruințe pe terenul de fotbal.

Galeria echipei „Rapid” era înfrumusețată cu domnișoare simpatice și drăguțe, prietenele fotbaliștilor: Valentina Toma (Furdui), Maria Arnăut (Nemțanu), Maria Buhnă (Nunu), Stela Caeleva (Ciurciuc), Tamara Floreanu (Călugăreanu), Ecaterina Şvacico, Ala Dolinschi (Arnăut), Elena Buhnă (Rusu), Anastasia Briceag (Ciobanu). Acest grup deosebit de suporteri, dătători de inspirație și motivație suplimentară, era dirijat de doamne cu experiență de viață fotbalistică: Zinaida Arnăut, soția antrenorului Ion Arnăut, Maria Casian și Valentina Luță, soțiile coechipierilor veterani Mihail Casian și Serghei Luță.

Echipa Rapid a beneficiat și de susținere materială consistentă și generoasă din partea colhozului local „Drumul Leninist”, președinte – Dumitru Crețu, contabil-şef – Ştefan Badea, președinte al Comitetului Sindical – Nicolae Corcudel, secretarul organizației de partid – Gheorghe Bîrsa și secretarul organizației comsomoliste – Victror Rusu.

Încheiem, cu urări de sănătate, pace și prosperitate antrenorului iubit, coechipierilor dragi, suporterilor fideli, cititorilor stimați, tuturor persoanelor respectate care împărtășesc destinul echipei „Rapid” Cărpineni!

Or, împreună, formăm o frumoasă și minunată Familie fotbalistică!

Să ne revedem sănătoși, să ne auzim de bine!

„Rapid” Cărpineni, campioana ASB „Colhoznicul” din 1986. Rândul de sus (de la stânga la dreapta): Pavel Olăraşu, Sergiu Furdui, Victor Rusu, Anatol Arnăut, Andrei Nunu, Ion Colţa (simpatizant al echipei), Ion Arnăut (antrenor), Vladimir Şvacico (căpitanul echipei), Alexandru Călugăreanu, Vladimir Timofeev, Mihail Casian, Andrei Starşu. Rândul de jos: Iurie Arnăut, Vasile Dima, Andrei Caşu, Iurie Mîrza, Serghei Nemţanu, Iurie Hantea.

P.S. Conștientizând că, articolul în cauză nu reflectă complet dimensiunea informativă privind evenimentele relevate, precum și nu exclude erori, omisiuni, lacune, etc., rugăm cititorii, deținători de informații relevante și valoroase, să intervină cu precizări constructive astfel încât, în comun, să îmbunătățim lucrarea literară „Fotbalul la Cărpineni”.

Exprimăm convingerea că, printre cititori, sunt și antrenori, fotbaliști, suporteri din echipe cu care s-a duelat „Rapid” Cărpineni și, respectiv, cu care am rămas prieteni virtuali, coparticipanți la meciuri spectaculoase în duminici frumoase și irepetabile, petrecute pe terenul de fotbal.

De aceea, v-om fi bucuroși și recunoscători, împreună, să reînviem și să împărtășim, evenimente memorabile din tinerețea romantică - fotbalistică.

Prin urmare, informații, date, fotografii, etc, legate de echipa de fotbal din Cărpineni sunt binevenite și mult – așteptate pe adresa electronică: sergiu.furdui@gmail.com, precum și prin intermediul mijloacelor tehnice de comunicare: Viber, Whats App, Messages, Messenger și Facebook.

Vă mulțumim anticipat.

Комментариев нет:

Отправить комментарий